3/8/08

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Χρήστος Βονδικάκης, Neuro-Management Expert, είναι σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Management.
Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο York University του Toronto, όπου έλαβε το MBA.

Ο Χρήστος Βονδικάκης είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ και πραγματοποιεί σεμινάρια σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, πάνω σε τεχνικές neuro-management και ανάπτυξης διαπροσωπικών ικανοτήτων, που βοηθούν επιχειρήσεις και εργαζομένους να πετύχουν τους στρατηγικούς τους στόχους. Παράλληλα, αναλαμβάνει προσωπικό coaching και δίνει διαλέξεις με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις και ειδικότερα τις σχέσεις γονέων-παιδιών.

Διδάσκει στο μεταπτυχιακό τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει συγγράψει το βιβλίο "ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ" όπου αναπτύσσεται η νευροεπιστημη ως πλαίσιο ερμηνείας της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Έχει συμμετάσχει σε Διεθνή Συνέδρια στην Ελλάδα, ΗΠΑ και Ευρώπη πάνω σε θέματα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού & Management. Έχει εκπαιδευτεί στο Irish Institute of Management σε προγράμματα εκπαίδευσης Εκπαιδευτών, προσδιορισμό εκπαιδευτικών αναγκών και σχεδιασμό ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης και έχει μεγάλη εμπειρία στο χειρισμό θεμάτων και διαδικασιών για την εξασφάλιση της ομαλής και επιτυχημένης διαδοχής στην ηγεσία των επιχειρήσεων.

Έχει εργαστεί στην Αγγλία, στον Καναδά και στην Ελλάδα σε Ελληνικές και Πολυεθνικές επιχειρήσεις.
Διετέλεσε Δ/ντής Εκπαίδευσης και Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής στην Ε.Ε.Δ.Ε., Γενικός Δ/ντής της «ΑΘΗΝΑΙΟΙ» Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Διευθύνων Σύμβουλος της Accord Electronics, καθώς και Σύμβουλος HRD & Mgt σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις.


Ο Χρήστος Βονδικάκης, έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε όργανα της Ε.Ε. όπως το CEDEFOR.
Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του YORK, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών
και στη Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας στη μετεκπαίδευση Αξιωματικών και εκπαιδεύει πολιτικά πρόσωπα σε θέματα επικοινωνιακής πολιτικής και ανάπτυξης ηγετικών δεξιοτήτων.
Έχει διατελέσει σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας και Υπεύθυνος Σχεδιασμού Κέντρων Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης.Επιπλέον έχει παρουσιάσει σεμινάρια σε Δ/ντές Λυκείων και Γυμνασίων πάνω σε θέματα Συναισθηματικής Νοημοσύνης & Μάθησης, καθώς και σε θέματα Μάνατζμεντ του Σχολείου, ενώ έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια με θέμα τις σχέσεις παιδαγωγού-μαθητή.

Τα τελευταία χρόνια, ο Χρήστος Βονδικάκης έχει επικεντρωθεί συστηματικά στον άνθρωπο και τη συμπεριφορά του στον εργασιακό χώρο, τόσο στο πεδίο της πρωτογενούς έρευνας, όσο και στη δημιουργία μοντέλων management και ανάπτυξης εργαζομένων και στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενδοεπιχειρησιακών προγραμμάτων.