18/4/08

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

HOSPITALITY & TOURISM CUSTOMERS SERVICE (HOUSEKEEPING - RESTAURANT - BAR - RECEPTION)

Τεχνικές ανάπτυξης δεξιοτήτων ποιοτικής εξυπηρέτησης πελατών: Οροφοκομία - Εστιατόριο - Μπαρ - Υποδοχή (Κρατήσεις-Αφίξεις-Αναχωρήσεις)


ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:


Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη και προσωπικό υποδοχής & εξυπηρέτησης πελατών ξενοδοχειακών & τουριστικών μονάδων.



ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:


Να παρουσιάσει και να αναλύσει στρατηγικές εξυπηρέτησης πελατών στο πλαίσιο μιας σύγχρονης νοοτροπίας, βασισμένης στα νέα επιστημονικά δεδομένα ερμηνείας της ανθρώπινης συμπεριφοράς, με στόχο:
  • Την κατανόηση της σημασίας της αποτελεσματικής επικοινωνίας και της επαγγελματικής συμπεριφοράς
  • Την κατανόηση βασικών αρχών σε θέματα οργάνωσης των επισιτιστικών τμημάτων του ξενοδοχείου (κουζίνα, εστιατόριο, μπαρ, αποθήκη)και της υπηρεσίας ορόφων (στοιχεία δωματίων, διαδικασία καθαριότητας και μέτρα ασφάλειας)
  • Την κατανόηση των βασικών αρχών της καλής εξυπηρέτησης πελατών
  • Την ανάπτυξη δεξιοτήτων αποτελεσματικής και ποιοτικής εξυπηρέτησης και ικανοποίησης πελατών
  • Τη διαφοροποίηση και την απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για την επιχείρηση.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:

Μέρος Α΄

  • Επαναπροσδιορισμός των αιτιωδών σχέσεων της ανθρώπινης συμπεριφοράς στη βάση των νέων επιστημονικών δεδομένων
  • Διαπροσωπική επικοινωνία - Η σημασία της μη λεκτικής επικοινωνίας
  • Τρόπος σκέψης, ανάγκες και προσδοκίες του πελάτη
  • Διαφορές προσωπικότητας και συμπεριφοράς του πελάτη
  • Αλληλεπίδραση υπαλλήλου - πελάτη
  • Τεχνικές αποτελεσματικής προσέγγισης του πελάτη - Τεχνικές ερωτήσεων & ενεργητικής ακρόασης
  • Πώς να διατηρείτε ευχαριστημένους τους πελάτες σας
  • Οι αντιρρήσεις - Τεχνικές χειρισμού αντιρρήσεων και παραπόνων
  • Αντιμετώπιση δύσκολων, επιθετικών και δυσαρεστημένων πελατών

Μέρος Β΄

  • Το σύγχρονο ξενοδοχείο και το περιβάλλον του
  • Ορισμός της ποιοτικής εξυπηρέτησης πελατών - Ο 10λογος της ποιοτικής εξυπηρέτησης
  • Επαγγελματισμός = Ουσιαστική εξυπηρέτηση πελατών
  • Θετική στάση και συμπεριφορά - Η σημασία της προσωπικής εξυπηρέτησης
  • Προετοιμασία, προγραμματισμός & οργάνωση (υπηρεσία ορόφων, εστιατορίου, μπαρ και υποδοχής)
  • Γιατί οι επιχειρήσεις χάνουν πελάτες - Το τίμημα της αδιαφορίας και πώς να το αποφύγετε
  • Ικανοποίηση πελατών και δείκτης κερδοφορίας της επιχείρησης
  • Εξασφάλιση αναπληροφόρησης - Μάθετε τι υπηρεσίες παρέχετε στους πελάτες σας
  • Η σημασία της τήρησης των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:

Ώρες : 16
Ημέρες : 2


ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
  • Προσαρμογή του σεμιναρίου στις ιδιαίτερες ανάγκες των εργαζομένων
  • Προβολή εκπαιδευτικών ταινιών
  • Ασκήσεις
  • Ανάπτυξη περιπτωσιολογίας - CASE STUDY

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:

Βονδικάκης Χρήστος

Σύμβουλος Eπιχειρήσεων

Πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ & ΜΒΑ York University.

Εισηγητής-Εκπαιδευτής ΟΑΕΔ & ΕΚΕΠΙΣ

Ειδικός σε Θέματα Εφαρμογής Συστημάτων Management, Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού & Αναδιοργάνωσης Επιχειρήσεων